Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Στογιούδη Νίκη - Γ΄4


Κύριος λόγος ο οποίος αφαιρεί το επιχείρημα ότι η Ελλάδα δεν έχει που να στεγάσει τα  κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι η έναρξη της λειτουργίας του νέου υπερσύχρονου Μουσείου της Ακρόπολης.
Τα Μάρμαρα θα εκτεθούν κοντά στον Παρθενώνα και σε οπτική επαφή αυτόν έτσι ώστε ο επισκέπτης να σχηματίζει πλήρη εικόνα του συνόλου του Μνημείου.Στοχος μας είναι η συμπλήρωση και η πλήρης απεικόνιση του Παρθενώνα, όπως κτίστηκε.
Ο Λόρδος Έλγιν τα εξήγαγε παράνομα,με αποτέλεσμα το Βρετανικό Μουσείο να μην έχει  καμία νομική απόδειξη της κυριότητας των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του μνημείου-συμβόλου του ελληνικού κλασικού πολιτισμού την στιγμή της ακμής του. Με την επιστροφή των Μαρμάρων θα αποκατασταθεί η ενότητα της διακόσμησης και η αρχιτεκτονική συνοχή του Μνημείου.
Τέλος η Ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά όπως και κάθε άλλου ,παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας, μας δίνει την εθνική μας ταυτότητα, μας ξεχωρίζει από άλλους λαούς και έτσι σχηματίζει την εθνική μας συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου